Skip to content

Олексій Кучеренко: За два роки влада домоглась падіння видобутку газу до мінімального обсягу за 20 років

Це один з найнеприємніших графіків, які я складав за останні роки. Це – видобуток українським державним Укргазвидобуванням українського газу. Це той ресурс, який має забезпечувати населення газом.

За останні два роки ця влада домоглась падіння до мінімального обсягу видобутку за 20 років!!!

З 20-річного максимуму в 2018 (окрема тема яким коштом) спустились до 20-річного мінімуму.

В останнє видобуток досягав максиму без витрати сотень мільярдів в 2008 році за прем’єрства Юлії Тимошенко і професійного керівництва галуззю.

Сьогодні ж на фоні скажених цін в світі ми втратили 2 млрд кубів за 2 роки. Ви знаєте що за ринковими цінами сьогодні це 2 млрд доларів – понад 53 000 000 000 грн. Це ті гроші які не заробив Нафтогаз і ті гроші, які ми заплатимо з податків на закупівлю імпортного газу.

До речі, нагадаю що восени уряд вивів із Нафтогазу 50 млрд грн і витратив їх на піар на Великому будівництві. Через те у нас в ПХГ лише на 7-й день зими – 15,6 млрд кубів газу. Це мінімум з 2014 року. До того ж 1,1 млрд – газ не державний, його вивезуть з України. Ще майже 1 млрд влада віддає олігарху Коломойському всупереч рішенню Стокгольмського арбітражу як спірний газ Укрнафти 2006-2007 років. Віддають газ на піку цін.

Загалом у держави 13,8 млрд кубів. Це катастрофічний мінімум. У купі з падінням видобутку – у мене немає уявлення що ми будемо робити в лютому.

І що з цим робить Нафтогаз? Він знаходить як завжди найефективніше рішення – звільняє піарника, який погано розповідав про зростання ціни на газ  до 46 грн та падіння видобутку на 2 млрд кубів.

Примітка: За 21 рік цифра розрахункова на базі оптимістичного сценарію і даних за 11 місяців.

Олексій Кучеренко, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 7 грудня 2021 року.

Предыдущие новости

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Мы в соц. сетях

ADVERTISMENT

Are You Ready to Explore the Renewed JupiterX with Advanced User Experience?

Больше новостей